3 okt 2013

Dagje Strand: Clearwater Beach

Dinsdag 01 Oktober 2013

Na een goede nachtrust zijn we net even voor 07.00 wakker, en dan bedoel ik ook klaar wakker. De nacht is goed door geslapen en we zijn niet wakker geworden. We gaan op ons gemak beneden beginnen met een licht ontbijt van Aunt Jemima Cinnamon French Toast. Makkelijk vanuit de vriezer even ontdooien en dan in de broodrooster. Echt heerlijk zijn gewoon wentelteefjes en dat spoelen we weg met een glaasje Jus de orange. Het smaakt ons prima dus het doosje van de wentelteefjes is dus leeg voordat we het weten.

Wentelteefjes

Ondertussen begin ik met het verslag van maandag. Kijken wat tv even douchen en dan is het tijd om naar Clearwater Beach te gaan rijden. Het ligt net voorbij Tampa en is zo'n ander half uur rijden. We vertrekken om 09.45. Het zonnetje straalt al goed en het begint aangenaam warm te worden. Dus de kap van de auto gaat open daar hebben we toch die cabrio voor genomen. En dan kan je leuke foto's maken.

Wat rijd er achter ons ?

Het is een lekker stukje rijden voordat we er zijn een korte foto impressie:

Natuurlijk regelmatig THE FLAG

Dit kan echt alleen maar in de USA 

Tampa in de verre verte

Aparte reclame borden

Wij gaan de goede richting op

Echt een prachtige route

Ja we zijn in Clearwater

Over een bruggetje

Langs het water














Het is precies ander half uur rijden en komen om 11.15 uur aan bij het strand. We nemen de eerste parkeerplaats en kunnen gelijk parkeren. Voordat we het strand op lopen gaan we eerst het parkeergeld betalen. Dit zijn pas tarieven 1,50 dollar per uur niet veel dus. We betalen tot 16.00 uur.

Betaal automaat
Betaald

We lopen richting pier 60. het is een schitterende omgeving. Een paar foto's:

Welkom @

boogjes

Clearwater best Beach 2013 Florida

Park voor de Pier

Alles mooi groen en onderhouden

The Flag kan niet missen natuurlijk

Stop? Echt niet. Nog even verder.





We kunnen de Pier 60 helemaal uitlopen De Golf van Mexico in. Halverwege de Pier is er een klein winkeltje waar we een muffin halen voor een snack, we hebben nog niet echt trek in een lunch. De Pier ziet er ook heel mooi en goed onderhouden uit. Schoon Schoon en nog eens schoon nergens geen rotzooi. We betalen nog 1 dollar pp. Om de Pier nog verder op te lopen. Einde van de Pier staan er een paar mensen te vissen. Zo leuk om te zien, ze hebben regelmatig beet. Je kan de scholen vissen zien zwemmen. De Pelikanen en kleine meeuwen beproeven hun geluk om een graantje of in dit geval visje mee te pikken. De vogels zijn zo tam en brutaal. Ze poseren gewoon voor een foto en vliegen niet weg. Hilarisch. Ook op de Pier schieten we een foto rolletje zo vol. Hier volgen een paar:

Ter informatie

De Pier

Birdy

Super Model

Winkeltje en betaalde doorgang

Pier 60 nummer 7

Daar bij de waterkant


Hij is echt hoor geen animatron
We lopen weer terug naar het vaste land richting een paar winkeltjes. We krijgen nu toch wel zin in een lunch en even verder op zit een Subway. Daar hebben ze een leuke deal.

Super Deal

Een smakelijk broodje
De lunch smaakt goed en we hebben er meer dan zat aan. Zelf hebben we nog een paar flessen water meegenomen en ook een zakje chips om het zout gehalte op peil te houden. We lopen weer naar de auto om onze strandspullen te pakken. Nu we er toch zijn willen we ook De Golf Van Mexico in en beleven.We lopen het hagel witte strand op en nemen een plaatsje bij de Lifeguard. Het is echt een schitterend strand en heerlijk warm zeewater. Het is er totaal niet druk en er is volop plek. Als we het water in gaan zien we allemaal kleine visje rond zwemmen en ja hoor zonder pardon duiken meeuwen en pelikanen zo naast je neer om een visje te vangen. Hoezo onbeleefd? Wij zijn toch te gast? Het gaat allemaal hand in hand. Ook op het strand komen de brutaalste naar je handdoek gelopen of blijven in een meervoud van een groepje op afstand toe kijken als de zak chips begint te kraken. Ze hebben pech en krijgen niets we willen niet dat ze ziek worden van het voeren van de zoute chips. We dobberen even rond in het water lopen even langs de vloedlijn en dan vind ik ineens een haaientand, best wel stoer. Er volgen nog een paar meer. Ook op het strand laten we de fotocamera weer overuren maken met dit als gevolg:

Het strand

Klein stukje boulevard erbij

Ter informatie

Informatie bij de Lifeguard

Lifeguard is relaxed


Pier gezien vanuit het water

Lekker dobberen

Vanaf de vloedlijn
Grote haaientand

Nog twee en bijna een nieuw gebit

Lekker truttig origineel

Het is een lang strand

Witter dan wit kan niet

SAVE ME PLEASE !!
De temperatuur begint aardig op te lopen en soms krijgen we het idee dat de extra cm van onze zwemband spontaan weg beginnen te vloeien. Echter willen we niet levend verbranden en beginnen onze spullen in te pakken. Lopend op blote voeten gaan we over het zand richting Boulevard. Verbazend is het zand totaal niet heet, echter geld dat niet voor het beton van de boulevard. Oepsie! We gaan weer vertrekken richting Crystal Cove Loop. De terug weg gaat goed zonder extra drukte maar we merken wel dat het nu bloed en bloed heet is geworden. We zetten de airco aan en laten de cabrio kap open. Wat een effect zeg. Maar zo kunnen we wel weer foto's maken zoals deze:

Lekker rustig op de weg

Brug recht vooruit

Bijna weer bij Tampa

Schooltime

Dit is zo leuk van het rijden met een Cabrio
Voordat we naar huis gaan nemen we nog wat boodschappies mee. Thuis nemen we de nodige rust en een frisse douche. Ik denk dat ze in Clearwater twee kreeften missen, die zijn nu op Crystal Cove Loop. Nog na gloeien van een schitterende dag aan Clearwater Beach gaan we lekker eten bij Applebees. De turbo zit er goed in bij de serveerster. Met een uur en een kwartier staan we weer buiten. Het was zeer smakelijk.

Applebees

Vazen met Pepsi Cola

Voorgerechtje pittige Boneless wings. Vlamen slaan uit je reet. En dit was nog mild.

Honey Pepper Siloin
We hebben meer dan genoeg en geen plaats meer voor een nagerecht. Met de boodschappies hebben we al ijsjes meegenomen dus die eten we straks thuis. We gaan nog even langs wat gift shops.
En dan is het genoeg geweest voor vandaag. Morgen weer een nieuwe dag.

Bedankt voor het lezen.






2 opmerkingen: