2 okt 2013

De reisdag naar Florida

Maandag 30 september.

We beginnen de ochtend lekker vroeg. Al voordat de wekker gaat ben ik uit bed.
Vandaag is het eindelijk zover we gaan naar Florida. We eten nog een broodje, slok koffie of thee en de laatste kleine dingetjes regelen. Rocket is zondag naar de vakantieboerderij gebracht, zijn vakantie is al begonnen. Wat een luxe voor ons jochie altijd als wij op vakantie gaan, gaat hij 1 dag eerder en ook 1 dag langer.

Om 07.45 uur zijn we er klaar voor. Koffers staan in de auto op naar Schiphol.
Het  is een schitterende ochtend met een strak blauwe lucht en een opkomend zonnetje. We stoppen even op de dijk om het vast te leggen. Feit: De eerste vakantie foto.

Foto vanaf de dijk 1e vakantie foto
Het is druk op de weg richting Schiphol maar alles rijd lekker door. Bij de afslag lang parkeren knipperen de lichten 70, maar die file rijden wij niet in. We nemen de afslag. We rijden lekker door. Dan staan we nog even stil op een kruispunt met de luchthaven al in zicht.

Moeilijk te zien maar in de verte Schiphol
Het duurt niet lang meer. Om 08.40 uur rijden we P3 lang parkeren op. De creditcard invoeren als inrijkaart en hij doet het. De slagboom gaat open en we kunnen doorrijden. Wat staat het vol. Het lijkt wel of er geen plekje meer vrij is. Het lukt ons om binnen 5 minuten een plekje te vinden en nog dichtbij de pendelbus ook.

Nog enkele meters

Nog een paar...

De slagboom door

Ja dat gaat allemaal mee

Goed onthouden of in de app zetten

Daar moeten we zijn
Wachten op de pendelbus


9.00 Komt de pendelbus met 10 min. staan we bij vertrekhal 3.

Buiten bij vertrekhal 3

De verkeerstoren geeft altijd een vakantie gevoel
Binnen bij vertrekhal 3
















Het is te vroeg om in te checken, de balies gaan om 10.00 uur open.
We besluiten naar het panoramadeck te gaan van Schiphol om vliegtuigen te kijken.
Het is tenslotte prachtig weer.
Een paar Foto's:

Delta Airlines

KLM

Verkeerstoren

Is dat ons toestel waarmee we gaan vliegen?

Schiphol

Cityhopper op het dak
United Airlines

Overvieuw
Dan gaat de tijd ineens erg snel. Bijna 10.00 dus snel weer terug naar de incheckbalie. Als we daar aankomen staan er flink wat mensen. We nemen de comfortclass rij en zijn om 10.15 alweer klaar. Dat ging lekker vlot allemaal. De koffers zijn ingecheckt. Nog geen 40 kilo gezamenlijk en we mogen 35 kilo pp. Het ziet er naar uit dat we flink moeten gaan shoppen om aan het gewicht te komen. Ook paspoortcontrole gaat heerlijk vlot, nu hebben we de zelf scan gedaan, ideaal. Na de paspoortcontrole de nodige dollars pinnen en door lopen naar de Holland Boulevard om iets te gaan eten en drinken. We moeten naar Gate G en dat wijkt behoorlijk af van de richting die we eigenlijk op gaan, maar we hebben de tijd. Na wat gegeten en gedronken te hebben lopen we langs en door de winkels richting Gate G. Altijd leuk om te zien die Holland Souvenirs.

Lekker

Grappig en leuke dingen 
Follow the yellow.........

Vandaag overgeslagen
Uiteindelijk zijn we dan om 12.15 uur bij de Gate. De bodyscan en alle andere security verlopen goed. Helaas kunnen we geen foto maken van het toestel. De schermen zijn dicht. Dit is dezelfde Gate toen we in 2004 naar Isla Margaritha gingen wel zo grappig om het terug te zien. We zitten heel even en dan begint het boarden. Verloopt allemaal probleemloos en om 12.55 uur zitten we al op onze plaatsen.
Maar dan.....plotseling....geheel onverwacht...whaaaaaaaaaaa
Geen LCD schermpje in de hoofdsteunen.....Shocking!! Geen entertainment?

Shocking!!!!

De geplande tijd voor vertrek staat op 13.15 uur maar dat gaan we niet redden.
Gezagvoerder heet ons welkom aan boord. we gaan richting de startbaan, komen nog de A380 tegen, wat een gigantisch toestel zeg. En dan om 14.00 gaan we de lucht in met 45 min vertraging.

De dames van Arkefly komen langs voor koffie of thee en zo komen we even bij van onze shock dat er geen schermpje is. Koekje erbij (Die hebben we zelf meegenomen). We worden er op geattendeerd dat de entertaiment later wordt uitgedeeld. We hadden deze al van te voren gereserveerd. Dus tot die tijd even een woordzoekertje doen en een lekker bakkie koffie met dat koekje.

Koekje erbij

Dan wordt het tijd voor de entertainment, het zijn gewoon obesitas tablets maar functioneren goed. Het is wel onhandig want even later wordt de warme maaltijd uitgedeeld. Dus tablet opzij en smikkelen maar.     De maaltijd smaakt goed. Kip,rijst zoetzuur. Soesjes, chocolade soesjes, vers fruit en krentenbrood.

De Tablet

Kan ook staan
De Maaltijd
















De vlucht verloopt verders prima. Even een half uurtje wat meer turbulentie maar dat is snel weer voorbij. Maar dan weer........ plotseling.......en geheel onverwacht stopt mijn tablet ermee. Batterij leeg...na 1,5 uur? Geen probleem ik krijg weer een nieuwe. Probleem opgelost. Prima toch. Maar dan tablet nummer twee ook leeg. Zucht. Uiteindelijk is het weer prima opgelost en verders tijdens de vlucht geen lege batterijen meer. We kijken onze film af, doen een spelletje en dan komen de Douane formuliertjes.

Douaneformulier
We bestellen nog een blikje cola, pakken onze boterhammetjes erbij want het is al weer enige tijd geleden dat we wat gegeten hadden en de buikjes rommelde wat. Het is dan ook al 20.30 uur Nederlandse tijd. Ineens gaat alles weer in een stroomversnelling. We wilde nog film kijken want volgens schema zouden we nog 2 uur moeten vliegen. Maar de dames van ArkeFly komen de tablets ophalen alles wordt opgeruimd en de gezagvoerder spreekt ons toe dat de daling is ingezet. Het is een mooi gezicht als we tijdens de daling Kennedy Space Center zien liggen.

Luchtfoto Kennedy Space Center
22.45 NL tijd. We zijn geland op Sanford Florida, ruim 1,5 uur eerder dan schema. In het vliegtuig wordt duidelijk gemaakt dat we alle apparatuur telefoons, tablets ect. niet aan mogen doen. Ook geen foto's en filmen, dat mag pas na bagageclaim. De controle is momenteel erg hoog. We mogen dus geen berichten versturen dat we geland zijn aan het thuis front. Om 23.15 NL tijd staan we in de rij voor de douane.
Het wordt ons ook bekend dat alle systemen plat liggen bij de douane dus...... wachten wachten wachten en dan mogen we weer verder alles werkt weer. De controle is pittig en we zien regelmatig mensen verdwijnen naar het kantoortje. Bij ons gaat alles goed en mogen uiteindelijk door lopen. De tijd dat we zo vroeg waren is nu wel ingehaald door de douane. We lopen door naar de koffers die al op de carrousel aan het rond draaien zijn. En dan zijn we eindelijk buiten dus even snel berichtjes versturen dat we goed zijn aangekomen. Nu op naar de Alamo om de huurauto op te halen. Het is al 00.30 uur NL tijd. Buiten is het bijna donker maar wel heerlijk warm.

Nog een klein stukje lopen naar de Alamo

Zijn er bijna

Ja daar is het
















Ook bij de Alamo een lange wachtrij. De medewerkers werken goed door en uiteindelijk zijn we aan de beurt. De auto staat klaar maar we vragen toch nog even of er een goede deal te sluiten valt. We vallen voor een Cabrio, Chrysler Sebring mooie bak. We nemen nog een Toll pass en uiteindelijk lopen we naar buiten met de medeweker. Ik maak een geintje en wijs een gele Cabrio aan. Nee dat is ie niet. Die daar dan? Een prachtige Mustang. Nee eigenlijk ook niet, maar we voelen het aan, we proberen het toch. Ineens....... plotseling en geheel onverwacht zeg de medewerker ja is goed na kort overleg. U mag de Mustang nemen.
Holy.....we hebben de Mustang. Wat geweldig dit is echt een Dream  come true.

Prachtig

Super

Geweldig
















Uiteindelijk rijden we in een Mustang Cabrio om 01.15 uur NL tijd weg van het vliegveld richting het huis aan de Crystal Cove Loop. Het rijd geweldig. De bagage  gaat er allemaal goed in en het dak is gewoon open. Na stevige rit komen we aan. Alle codes werken en dan staan we binnen in het huis. Het ziet er allemaal goed uit. Geen gekke dingen. We zetten de spullen binnen en rijden dan nog even naar de Publix supermarkt. Even wat boodschappies halen. Thuis gekomen vinden we het wel genoeg. Bedtijd morgen weer een nieuwe dag. We zijn toch al bijna 24 uur bezig.

Tot het volgende verslag.


4 opmerkingen:

  1. Dat is weer leuk wakker worden. het eerste wat ik doe, kijken of er een nieuw verslag opstaat en jahoor. Veel plezier. Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk weer zo'n verslaggie broer. Ziet er gaaf uit.

    BeantwoordenVerwijderen