7 okt 2013

Shoppen, Epcot en Mainstreet Electrical Prarade, bezoek.

Zaterdag 05 Oktober 2013

Opstaan is weer rond 06.00 deze ochtend. We doen het rustig aan. De skype aan en dan maken we ons gereed voor het ontbijt. Deze keer  gaan we weer terug naar de IHOP. Helaas Angeline werkt vandaag niet dus een andere serveerster. Om het kort te maken. Geen 5 dollar Tip. Wat minder vlot allemaal betreft haar bediening maar voor de rest was het ontbijt weer grandioos en lekker. Foto's nu even niet van het ontbijt want die zijn toch hetzelfde als in het verslag van Epcot en...boo to you ...happy Halloween. De rekening wordt betaald en gaan dan richting de Florida Mall om te gaan shoppen.Onderweg maken we natuurlijk een paar foto's van de omgeving:

Sesam.............

open....NU

Weer een schitterende morgen

Bijna tijd om te gaan shoppen

The Sign

Jaaaaaaaaaaaaa shop till you drop
Het is zaterdag, misschien komt het doordat het nog vroeg is maar de mega parkeerplaats is nog redelijk leeg. De winkels gaan pas om 10.00 uur open. Tijdens het ontbijt konden we wel merken dat het zaterdag was want de parkeerplaats bij de IHOP was propvol en het restaurant ook. De auto wordt geparkeer lekker dicht bij een van de ingangen. Vlak voor M&M World. Die mega winkel hebben we ook in Las Vegas gezien dus we maken natuurlijk alvast foto's aan de buitenkant want de winkel is nog dicht.

Onze gekleurde vriendjes

Blauw

Grun en Geel en Rot

Nog even dicht

 De winkels zijn geleidelijk bezig om te openen en er komen ook al wat meer mensen in de Mall. Het ziet er schoon en prachtig uit. Heel veel winkeltjes dus we kunnen onze slag gaan slaan. Het zijn geen outlet stores maar de kortingen zijn ook erg leuk. We slagen met  broeken, t-shirt en een horloge. Omdat we zo stevig ontbeten hebben is er nog geen plek voor de lunch en slaan we foodcourt over, Allemaal maggies wat is die groot hier. Er moet even geplast worden en dan moeten we even over de foodcourt. De medewerkers van de afhaal tentjes overdonderen ons met samplers / proef hapjes. Als we willen konden we ons zelf zo gratis vol vreten maar dat doen we niet. Het winkelen is alweer menig uur bezig en we vinden het tijd om naar huis te gaan want we willen nog naar Epcot en de Magic Kingdom. Voor de liefhebbers wat foto's van de Mall:

Begin met een goede plattegrond....waar zijn de koopjes

Ideaal voor de dames hotel lobby komt uit op shopping heaven

Ja dit zijn crocs

Een hele grote crocs winkel

En ook dit zijn crocs en ze zijn zoooooooo leuk allemaal

Overal leuke en ontspannende zitjes, vooral geliefd bij onze senioren

Heeee die hebben we vorig jaar in Las Vegas gekocht en nu staan ze ook hier

Foodcourt

Nog meer Foodcourt

Blauw op een zijspan 

Nog steeds te weinig keus??
T-shirts in overvloed in alle maten en kleuren
Droomhotel voor de dames, lobby heeft een ingang direct naar shopping heaven The Mall

















Als we bijna thuis zijn stoppen we nog even bij de Taco Bell voor een kleine snack/lunch. De lucht betrekt een beetje maar er wordt met moeite een paar druppels uit de wolken gewrongen. En ach we zitten toch droog en de kap van de auto is dicht. Tussen de druppels door, die het hete asfalt niet eens halen lopen we nog even naar de Supermarkt voor een paar boodschappies.

Tijd voor een snack

Altijd leuk GRATIS drinken navullen...heerlijk goedkoop

Burrito menutje met chippies

De Supermarkt



Thuis doen we nog even relaxen en dan hup weer in de auto naar Disney World voor Epcot en de Magic Kingdom speciaal de Electrical Parade en Wiches vuurwerk.
We parkeren de auto bij de Magic Kingdom en nemen dan de monorail richting Epcot, altijd een leuke ervaring. Het gaat lekker snel en binnen 10 minuten staan we bij Epcot. Hier doen we nog een paar attracties oa Captain EO met Michael Jackson (Herrezen) attractie is nog steeds origineel sinds 1986 dus terug in de tijd. Leuke attractie. Dan nog even Journey into Imagination. Spaceship Earth vonden we zo leuk dat we deze attractie nog een keer gedaan hebben. Het eind filmpje is zo grappig. Ze gebruiken onze foto's die ze aan het begin van de attractie hebben gemaakt en laten dan de toekomst zien met de keuzes die je hebt ingevoerd tijdens de attractie. Erg leuke interactieve attractie. Ook Universe of Energie doen we, ook grappig om te zien. Toch maar weer een fotootje:

Lopend naar de ingang. We staan nu zo dichtbij, dag tram

Naar de monorail

Daar komt ie aan

Hallo

Universe of Energy, lekker rustig dus mooie foto's

Een muur vol spiegeltjes, zie je ons staan?

Kaptein Iglo uuuh EO

Prachtige gebouwen in Future World van Epcot

Journey into Imagination


Bij de ingang Spaceship Earth


Na Spaceship Earth gaan we met de monorail weer teug naar de Magic Kingdom. We doen ook hier nog een paar attracties. Het is redelijk rustig geen extreme wachttijden. Wel bij Space Mountain maar hier voor hebben we nog onze speciale Fast Pass van de klantenservice omdat er iets mis ging met de Photopass.
Nadat we de attracties gedaan hebben wordt het tijd voor Wiches de vuurwerkshow. Het is werkelijk weer een spektakel. Na deze show gaan we een plekje zoeken voor de Mainstreet Electrical Parade. Onderweg weg pakken we nog even een Turkeyleg, ook wel een struisvogelpootje volgens mij, het smaakt heerlijk.
We zitten op een muurtje 1e rang en geen volk voor je. We moeten nog wel even wachten voordat het begint, maar dan Ladies en Gentleman, Boys and Girls Disney proudly present.......tatatada

We zijn weer in de Magic Kingdom

Speciale fastpass

Naar tomorrowland voor attracties oa spacemountain

Stitch's Great Escape attractie erg leuk

Spacemountain

Thema rondom Spacemountain

Nog meer robots
 Een paar foto's van het vuurwerk en de Mainstreet Electrical Parade:

Felle lichtflitsen

Vuurwerk vuurwerk en.....

Nog meer vuurwerk
Mainstreet Electrial Parade Tinkerbell
Trein
Beetje bewogen, die dingen staan niet stil voor een foto

Peter en de Draak

Staart van de Draak
To Honor America 
Laatste praalwagen

Nog eentje dan

See you real soon
Het vuurwerk is geblust, de stroom is er af en onze energie is ook bijna op voor vandaag. Tijd om huiswaards te gaan. Als we dan thuis komen hebben we onverwacht bezoek van een tja wat is het eigenlijk? Een boomkikker want hij blijft plakken op de deur. Misschien is wel giftig? Maar bang zeker niet. Zij blijft lekker op de deurknop zitten. Als de deur open gaat draait hij lekker mee. Maar uiteindelijk met wat hulp gaat de kikker semi-vrijwillig er vanaf. En fotogeniek is ie ook:

Kiekeboe

Nee ik blijf zitten

Stukje omhoog




















Na de vriendelijke kennismaking vervolgen we onze weg en gaan naar bed. Morgen weer een nieuwe dag en de alweer de laatste Disney dag van deze vakantie.

Weltrusten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten